LG je na južnokorejskom tržištu službeno predstavio svoj najnoviji pametni telefon koji nosi naziv LG Q61

 

LG Q61 je pametni telefon srednje klase koji svojim korisnicima donosi 6.5-inčni ekran FHD+ rezolucije i 19.5:9 omjera slike. U gornjem lijevom uglu ekrana smjestila se rupica (punch hole) unutar koje se nalazi 16 MP prednja selfie kamera.

Sa zadnje strane u vodoravno položenom modulu kamere smjestio se 48 MP primarni senzor zajedno sa 8 MP širokougaonim senzorom, 5 MP dubinskim senzorom i 2 MP makro senzorom. Ispod ovog četverostrukog modula kamere nalazi se senzor otiska prsta, dok se ispod poklopca našao nespecificirani osmojezgreni procesor sa radnim taktom od 2.3 GHz.

LG Q61 će svojim korisnicima ponuditi 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koja se može dodatno proširiti MicroSD karticom.

Zanimljivo je da će ovaj telefon imati stereo zvučnike sa DTS-X 3D audio standardom, a uz to dolazi i sa MIL-STD-810G standardom otpornosti na udarce i ostala oštećenja.

Za autonomiju će se pobrinuti baterija kapaciteta 4.000 mAh. Uređaj će imati i utor za slušalice, NFC podršku i dvopojasni Wi-Fi.

LG Q61 će u prodaju doći samo u biserno bijeloj boji, a prodavaće se po cijeni od 300 američkih dolara. Službena će prodaja započeti 29. maja u Južnoj Koreji. Nema još nikakvih informacija kada bi se LG Q61 mogao početi prodavati na ostalim tržištima van Južne Koreje.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.