Nova opcija za dodavanje kontakata trenutno je dostupna u beta verziji, a kad bi mogla biti dostupna svima na WhatsApp još nema informacije

 

Kada zaživi nova opcija, dodavanje novih kontakata u WhatsApp moglo bi da postane još jednostavnije i bez upisivanja brojeva telefona.

Biće dovoljno da se otvori aplikacija i prikaže svoj QR kod na ekranu. S druge strane će osoba da ga očita i da automatski unese vaše podatke u svoje kontakte.

Tako barem izgleda nova opcija koja je trenutno na testiranju u beta verziji aplikacije, a očekuje se da bi uskoro mogla biti dostupna svima.

Dosad je bilo potrebno da se unese broj u imenik pametnog telefona, a potom da se povuče u aplikaciju WhatsApp. Razmjenom QR kodova taj se postupak uveliko pojednostavljuje.

Glavna prednost dijeljenja kontakta putem QR koda je u bezbjednosti. Naime, u svakom je trenutku moguće ukinuti pristup putem QR koda ako neko bez odobrenja vlasnika odluči da podijeli kontakt dalje.

Inače, korišćenje QR-a u WhatsAppu nije ništa novo, ali dosad se koristio za aktivaciju WhatsAppove verzije na webu.

(WAbeta)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.