Snimak izgovora vašeg imena je moguće dodati isključivo putem izdanja LinkedInove aplikacije za operativne sisteme Android iOS, ali moći ćete da je čujete i na pametnim telefonima i na računarima

 

Poslovna društvena mreža LinkedIn dodala je novu opciju za korisničke profile. Od sad možete snimiti audio dužine do deset sekundi u kojem ćete pokazati drugima kako se izgovara vaše ime i prezime.

Snimak je moguće dodati isključivo putem izdanja LinkedIn-ove aplikacije za operativne sisteme Android iOS. U buduće ćete moći da je čujete i na pametnim telefonima i na računarima.

Da bi dodali audio, otvorite svoj profil na mobilnoj aplikaciji, kucnite redom View Profile, Edit i zatim Record name pronunciation.

Nova opcija je jednostavna i nije jedinstvena – Facebook, na primjer, nudi nešto slično već godinama. Ali, može biti veoma korisna na web odredištu za poslovno povezivanje poput LinkedIna kako bi izbjegli potencijalno neugodne situacije s budućim poslovnim partnerima.

Mogućnost snimanja izgovora imena i prezimena dostupna je od ovog mjeseca za svih 690 miliona korisnika LinkedIna duž cijelog svijeta.

(Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.