Aukcijska kuća „Heritage Auctions“ iz Dalasa u Teksasu objavila da je prodala Super Mario Bros, najskuplje video-igre koja je na aukciji ikad bila u svom originalnom pakovanju

 

Nikad otvoren primjerak video-igre Super Mario Bros iz 1985. godine prodat je u petak na aukciji u SAD-u za rekordnih 114.000 dolara.

Ako to nije dovoljno ludo, prethodni rekord držao je isti taj snimak iz 1985. godine, ali za 100.150 dolara.

Igra je profesionalno stepenovana i ocijenjena sa 9,4 / 10… što je odlično! Da bi stekli tako prestižnu ocjenu, kolekcionarstvo mora biti u gotovo savršenom stanju. To znači da imate originalno pakovanje, bez nabora i besprijekornu umjetnost.

Super Mario Bros iz 1985. godine je titulu najskuplje preuzela od japanske verzije video-igre Mega Man iz 1987. godine, koja je prodata za 75.000 dolara.

Japanska kompanija Nintendo predstavila je slavnu igru Super Mario Bros za Nintendo Entertainment System (NES) 1985. godine.

Glavni lik Mario započeo je kao sićušni pikselizovani čikica u belom odelu. Od tada je evoluirao u 3D ikonu video-igara, inspirišući skupu franšizu uključujući i televizijske serije i tematski film.

(King Of The Chill)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.