LinkedIn, profesionalna mrežna platforma, radi na najnovijoj testnoj funkciji koja liči na TikTok vertikalni video format

 

Ova inovacija uvodi namjensku karticu „video“ u okviru aplikacije LinkedIn, signalizujući potencijalni pomak ka angažovanju vizuelnog sadržaja prilagođenog profesionalnoj publici.

Snimak ekrana koji je podjelila zaposleni na Instagramu Dženi Ešingdrelo i video koji je postavio izvršni direktor marketinga Ostin Nul nude uvid u to šta korisnici mogu da očekuju. Novi video feed će biti vidljivo prikazan pod posebnom karticom, omogućavajući besprijekorno vertikalno pomjeranje između video snimaka – poznato iskustvo za TikTok i Instagram Reels entuzijaste.

Novi feed omogućava da otvorite poseban dio gdje se nalate kratki video-snimci. Možete da ih lajkujete, komentarišete, i dijelite sa drugima.

Kako kažu iz kompanije, ovo je osmišljeno kako bi se dodatno angažovali korisnici, a vjeruju i da će privući dosta mlađih koji za sada ne koriste ovu aplikaciju.

Platforma je i ranije eksperimentisala sa funkcijom Stories za privremene objave, ali je ova funkcija bila kratkog vijeka. Uprkos kratkom stažu, LinkedIn je nagovijestio stalne napore da poboljša video iskustvo širom platforme.

Dok je LinkedIn-ov pomak ka namjenskom video feed-u usklađen sa digitalnim trendovima koji se razvijaju, ostaju pitanja u vezi sa interesovanjem korisnika za video sadržaje fokusirane na radno mjesto. Sposobnost platforme da privuče i zadrži angažovanje u ovoj niši ostaje fokusna tačka dok se kreće kroz oblast vizuelnog pripovjedanja u profesionalnom kontekstu.

LinkedIn-ov prodor na video feed inspirisan TikTokom naglašava njegovu posvećenost da ostane relevantan u digitalnom okruženju koje se stalno razvija. Ova testna funkcija ne samo da odražava promenljive preferencije za potrošnju sadržaja, već i signalizuje LinkedIn-ovu stratešku viziju za podsticanje smislenih interakcija u profesionalnoj sferi.