Još u martu prošle godine, bilo je riječi o uvođenju AI funkcionalnosti na LinkedIn-u, sa fokusom na alatima koji stvaraju tekstove za korisničke profile i prijave za posao. Sada, korisnici LinkedIn Premium usluge mogu da se oslone na veštačku inteligenciju prilikom traženja novih poslovnih prilika.

Radi se o novom „AI treneru za pronalaženje posla“ koji može da proceni da li određena radna pozicija odgovara korisnicima ili ne. Takođe, može da sugeriše koje veštine treba istaći prilikom popunjavanja prijava, kao i da odgovori na pitanja vezana za kompaniju koja nudi posao.

Ova opcija je dostupna samo LinkedIn korisnicima koji plaćaju premijum verziju, čija mesečna pretplata iznosi oko 40 dolara. Premium korisnici dobijaju AI savjete, koji im mogu pomoći da unaprijede svoj profil i povećaju šanse za uspjeh na konkursima.

Iz kompanije ističu da veštačka inteligencija mijenja dinamiku – dok su korisnici ranije mogli da vide oglas za posao i odmah se osećaju nesigurno u vezi sa sopstvenim kvalifikacijama, sada im AI može potvrditi ili otkloniti te sumnje.