Samsung Electronics je najavio da će pustiti u prodaju Galaxy Z Flip5 Retro — telefon ograničenog izdanja koji oličava Samsungovo naslijeđe inovacija

 

Galaxy Z Flip5 Retro crpi inspiraciju iz SGH-E700, proizvoda koji je zaokupio maštu tržišta svojim izuzetnim dizajnom i performansama prije 20 godina (2003. godine). U to vrijeme, SGH-E700 je bio revolucionarni mobilni telefon, kao prvi Samsung telefon sa ugrađenom antenom. Ova inovacija, zajedno sa široko rasprostranjenom popularnošću telefona, odigrala je ključnu ulogu u unapređenju Samsungove pozicije u industriji mobilnih telefona.

Kao omaž modelu SGH-E700, Samsung je predstavio ograničenu ediciju Galaxy Z Flip5 Retro telefona, u kom je primijenjena ista paleta boja. Dizajn podsjeća na piksel grafiku iz sa početka ovog vijeka, a na ekranu je prikazan pejzaž grada, što svakako budi nostalgiju.

Samsung isporučuje ovaj telefon u kutiji sa logotipima modela Galaxy Z Flip5 i SGH-E700, kao i sa Flipsuit karticama na kojima su stikeri ranijih Samsungovih logotipa. U paketu se nalazi i Samsung E700 kolekcionarska kartica, na kojoj je ugraviran unikatan serijski broj.

Telefon će biti dostupan u ograničenim količinama u Koreji, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Španiji i Australiji. Potrošači u ovim odabranim zemljama mogu kupiti ovaj kultni uređaj isključivo putem Samsungove zvanične web stranice – Samsung.com.

(IT mixer)