LocalSend aplikacija automatski otkriva i povezuje obližnje uređaje koji se nalaze na istoj bežičnoj mreži i omogućava brzo dijeljenje datoteka između uređaja

 

LocalSend aplikacija otvorenog koda omogućava brzo i jednostavno dijeljenje datoteka između obližnjih uređaja bez potrebe za internet vezom. Aplikacija je dostupna za više platformi, uključujući Windows, macOS, Linux i Android. Aplikacija će automatski otkriti i povezati obližnje uređaje koji se nalaze na istoj bežičnoj mreži, čime omogućava brzo dijeljenje datoteka između uređaja.

Komunikacija između uređaja je šifrovana, a TLS/SSL sertifikat se generiše na svakom uređaju. Korisnici mogu da biraju uređaje koje žele da vide, a komunikacija se realizuje uz pomoć REST API-ja. Uređaji se ne moraju registrovati ili otvarati korisničke naloge da bi se koristila aplikacija, sve se vrši automatski.

Kada se odabere da li se želi da se primi ili pošalje datoteka, aplikacija će pokrenuti prenos. Korisnici mogu da izaberu jedan ili više uređaja za deljenje datoteka, a primaoci će dobijati obavještenja o dolaznim prenosima datoteka koje mogu da prihvate ili odbiju. Kada se prihvati, transfer će početi automatski i u svakom trenutku korisnik će moći da vidi koliko će trajati sa navedenom veličinom datoteke koja se prenosi.

U konfiguraciji aplikacije korisnici mogu da izaberu svijetlu ili tamnu temu. Takođe, postoji opcija za dijeljenje datoteke putem linka. Aplikacija će automatski generisati link sa lokalnom IP adresom, sa opcijom da se generiše QR kod za lakše skeniranje.

Na ovom linku možete skinuti verziju aplikacije za operativni sistem koji koristite.

(IT mixer)