Američka korporacija „Lokid Martin“ koja se bavi vazduhoplovstvom, svemirom, odbranom i razvojem novih tehnologija objavila je promotivni video za simulaciju vazdušnog napada na rusko naoružanje i uništavanja s-400.

U više od polovine promotivnog videa prikazuju se udari „Lokidovih“ aviona na ruski S-400 protivvazdušni sistem i mobilni interkontinentalani balistički sistem TopoLJ-M. U isto vrijeme glas spikera priča o „neprekidno rastućim pretnjama za američku bezbjednost“.

Novi „Lokidov“ video posvećen je naprednim razvojnim programima proizvođača oružja, poznatim kao „Skank vorks“. To je elitna divizija zaduženoj za tajna istraživanja i razvoj.

Čini se da su videu uglavnom prikazuju koncepti novih mašina dok je jedini postojeći avion problematični F-35 džet.

S-400, koga NATO naziva SA-21 Grouler, jedan je od najnaprednijih antiraketnih sistema izazavao je veliku zabrinutost Vašingtona kad su Turska i Indija odlučile da ga kupe.

Topolj-M, koga postepeno zamenjuje noviji Jars sistem, jedan je od najnovijih ruskih sistema interkontinentalnih balističkih raketa. Obično nosi jednu nuklearnu bojevu glavu snage 800 kilotona što je 40 puta destruktivnija snaga od bombe bačene na Nagasaki 1945 piše Sputnik.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.