Pomoću aplikacije „Hand Wash“‘ vlasnici Samsungovih pametnih satova mogu da pravilno peru ruke

 

Samsung nije planirao ovo da objaviti, ali aplikacija „Hand Wash“ stiže dok izbijanje koronavirusa i dalje zaražava alarmantnom brzinom.

Samsung aplikacija Hand Wash služi kao alat za edukaciju i usmjeravanje korisnika o pranju ruku. Dostupna je na Samsung-ovim Galaxy pametnim satima i pokreće je tajmer od 25 sekundi dok korisnik pere ruke.

Samsung predlaže prvih 5 sekundi da uključite slavinu i nanesete sapun, a onda ostalih 20 sekundi budete usredotočeni na samo pranje ruku. Korisnici takođe mogu da očekuju da će aplikacija pratiti „svakodnevne trendove pranja“ u nastojanju kod od njih „izgradi zdravu naviku“.

I Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) preporučuju ovu praksu da se riješe klice virusa. Sada, pranje ruku izgleda važnije nego ikad prije jer COVID-19 dovodi globalnu populaciju u opasnost od ozbiljnih bolesti. Tako pranje ruku djeluje kao važna praksa koja pomaže u sprečavanju širenja COVID-19.

„Mala grupa dizajnera i programera iz Samsung Research Institute-Bangalore ili SRI-B UX-a i nosivih timova, radila je non-stop tokom posljednje dvije nedjelje kako bi pronašla rešenje koje će pomoći da ostanete zdravi i sigurni“, rekao je Samsung u saopštenju za javnost.

Google je na Wear OS-u predstavio skoro identičnu funkciju. Kroz ažuriranje aplikacije Clock, platforma generiše obaviještenje kako bi podsjetila korisnike da pokrenu tajmer dok peru ruke. Korisnici ipak mogu isključiti tu funkciju.

Vlasnici Samsungovih pametnih satova mogu preuzeti i instalisati aplikaciju Hand Wash preko Galaxy Store-a. Dostupan je besplatno, a Samsung pozdravlja bilo kakve povratne informacije kako bi pomogao većem broju ljudi da budu bezbjedni tokom epidemije koronavirusa.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.