Prije nekoliko godina, Netflix i Marvel imali su svojevrsno partnerstvo gdje je Netflix kreirao nekoliko TV serija zasnovanih na nekim od Marvelovih superheroja. Ovo je uključivalo superheroje Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist i Punisher, ali kasnije je tom partnerstvu došao kraj i više nije bilo novih sezona.

Nažalost, čini se da će sve Marvelove TV emisije biti povučene s Netflixa od sljedećeg mjeseca. Pretpostavljamo da to ne bi trebalo biti iznenađenje jer Disney vjerovatno želi sve svoje franšize i IP adrese pod svojom kontrolom, iako je Netflix imao ulogu u kreiranju ovih serija.

Budući da nismo upoznati s ugovorima i ugovorima o licenciranju, vjerovatno je moguće da je dogovoreno da se ove emisije povuku ili da se ne produži ugovor o licenciranju. S obzirom na to, moramo se zapitati da li bi to moglo značiti i da Disney možda planira napraviti vlastitu seriju zasnovanu na ovim likovima.

Znamo da je potvrđeno da se Daredevil vratio u MCU i da Jon Bernthal želi da ponovi svoju ulogu Punishera u MCU-u, ali nije poznato šta to znači za ostale likove. U međuvremenu, ako još niste pogledali te serije, imate još oko nedelju i po dana pre nego što nestanu zauvijek.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.