Respawn Entertainment već neko vreme tajno radi na ekskluzivnom naslovu za virtuelnu realnost, a tokom Oculus Connect 6 konferencije je ozvaničeno da je to nova Medal of Honor igra. FPS serijal je na pauzi još od 2012. godine, kada je objavljen Medal of Honor: Warfighter, što najnoviju objavu čini prijatnim iznenađenjem za fanove franšize.

Igra Medal of Honor: Above and Beyond se razvija za Oculus Rift, a EA ističe da na igri radi tim veterana koji je kreirao i originalnu seriju. Nova igra vraća serijal u Drugi svjetski rat, a imaće punu singlplejer kampanju, kao i multiplejer modove.

Above and Beyond smjestiće igrače iza neprijateljskih linija „da sabotiraju nacističke objekte, podrivaju planove neprijatelja i pomažu francuski otpor“. Direktor Respawn Game Peter Hirschmann imao je ovo reći o povratku klasične serije:

„Odličan je osećaj predstaviti Medal of Honor čitavoj novoj generaciji igrača na novoj platformi za franšizu. Imao sam sreću biti dio ove franšize od samog početka, a stavljanje ove igre na Oculus Rift omogućava nam da budemo zamršeniji nego što smo ikada bili prije. Ako igra koju pravimo pobuđuje ljudsku maštu i osvetljava svet, tada smo postigli ono što smo željeli da radimo. „

Igra za sada još uvek nema konkretan datum objave, ali se očekuje da će na Oculus Rift stići tokom ljeta 2020. godine.

Respawn Entertainment, developer naslova, je ovih dana poznat po Apex Legends battle royale igri, a isti studio razvija i Star Wars Jedi: Fallen Order, koji se očekuje tokom novembra.

(Benchmark.rs / Neovin)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.