Mediatek je predstavio poboljšanu verziju Dimensity 1000 čipseta. Novi Dimensity 1000+ čipset donosi poboljšanje koje će da obezbjedi bolje igranje igara na mobilnim telefonima

 

Mediatek je predstavio Dimensity 1000+ čipset. Novi model donosi poboljšanje koje će da obezbjedi bolje igranje igara na mobilnim telefonima.

Novi čipset donosi podršku za ekrane frekvencije osvježavanja 144 Hz i rezolucije 1080+. MiraVison Engine pobrinuće se za kvalitetniji SDR video, a može ga i konvertovati u HDR10+. Poput svog prethodnika i Dimensity 1000+ čipset proizveden je u 7-nm procesu. Ima osam jezgra (4x Cortex-A77 i 4x Cortex-A55) i grafiku Mali-G77 MP9. Tu je i podrška za četverokanalnu LPDDR4X memoriju.

Za svoj novi čipset Mediatek je razvio 5G UltraSave tehnologiju koja će da smanji potrošnju energije od strane modema. Nova tehnologija omogućava dinamičko prebacivanje između modova s niskim i visokim protokom čime se potrošnja energije može smanjiti do 32%.

Modem u punoj brzini može kreirati dva 5G sub-6 GHz linka i da osigura brzinu downloada do 4,7 Gbps te brzinu uploada do 2,5 Gbps. Mediatek je obezbjedio i podršku da telefoni s dva SIM utora mogu na obje SIM-ice koristiti 5G mrežu. Mediatekov 5G modem ima i mogućnost neprimjetnog prebacivanja između 5G i 4G mreža, zavisno o kvalitetu signala.

Za što bolje performanse pobrinuo se HyperEngine 2.0 čiji je zadatak skaliranje CPU i GPU frekvencija i upravljanje memorijom (RAM). Dimensity 1000+ čipset odlikuje se smanjenjem kašnjenja Wi-Fi i Bluetooth veza. Opremljen je anti-jamming tehnologijom čiji je zadatak da ga učini otpornim na smetnje. Zbog toga gejmeri ne bi trebalo da imaju problem s korišćenjem Bluetooth slušalica i kontrolera tokom igranja igara.

Prvi mobilni telefon koji će na tržište stići s navedenim čipsetom je iQOO Z1. Za sada je poznato da će Z1 imati 144 Hz ekran, podršku za 5G mreže i biće namijenjen gejmerima.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.