Kao i mnoge druge kompanije, Microsoft je usvojio sistem pretplate za svoj Office programski paket i druge usluge. Ovo je povezano u sistem pretplate na Microsoft 365 koji je dostupan i redovnim i komercijalnim (Business) korisnicima. Ako ste komercijalni korisnik, možda biste trebali uzeti u obzir povećanje cijena koje će stupiti na snagu sljedeće godine.

Od 1. marta 2022. Microsoft je najavio da će Microsoft 365 Business Basic sada imati cijenu od 5 do 6 dolara po korisniku, Business Premium od 20 do 22 USD, Office 365 E1 od 8 do 10 USD, Office 365 E3 od 20 do 23 USD , Office 365 E5 od 35 USD do 38 USD, a MIcrosoft 365 E3 od 32 USD do 36 USD.

Povećanja cijena nisu toliko velika, iako pretpostavljamo da će ovisiti o tome koliko je korisnika dio plana, ali to je nešto što bi preduzeća i korisnici preduzeća uzeli u obzir, posebno ako imaju mnogo korisnika koji su povezani.

Microsoft napominje: „Kako lideri u cijelom svijetu nastoje osnažiti svoje ljude za fleksibilniji, hibridniji svijet posla, jasno je da će svakoj organizaciji biti potreban novi operativni model za ljude, mjesta i procese. Posvećeni smo izgradnji na vrijednosti koju smo isporučili u posljednjoj deceniji kako bismo kontinuirano pružali inovacije koje pomažu našim klijentima da uspiju i napreduju danas i u budućnosti. ”

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.