Ali pokriva samo 1GB korištenja podataka mjesečno

Microsoft je stalno pokušavao da navede više ljudi da koriste Edge. Neki od načina na koje je ostvario taj cilj bili su manje prihvaćeni od drugih, ali njegov najnoviji pokušaj da to učini mogao bi biti koristan dodatak softveru. Na stranici podrške koju je uočio The Verge, kompanija je otkrila da dodaje besplatnu ugrađenu VPN uslugu pod nazivom Edge Secure Network u svoj web pretraživač.

Kompanija kaže da će alat šifrovati vašu internet vezu. Možete koristiti tu funkciju da zaštitite svoje podatke od svog provajdera internet usluga. Kao i kod većine VPN-ova, također možete koristiti Edge Secure Network da maskirate svoju lokaciju, omogućavajući pristup uslugama koje bi inače mogle biti blokirane u zemlji u kojoj živite ili posjećujete.

Ako često putujete, velike su šanse da Edge Secure Network neće zamijeniti plaćeni VPN. Ova funkcija vas ograničava na 1GB korištenja podataka mjesečno. Također je vrijedno napomenuti da će vam trebati Microsoft nalog za korišćenje usluge. Microsoft tek treba da počne testiranje VPN-a. Ali kada ova funkcija bude dostupna, moći ćete je omogućiti putem Edgeove ikone s tri tačke. Nova opcija pod nazivom “Secure Network” će uključiti VPN. Kada završite sa pretraživanjem, automatski će se ponovo isključiti.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.