Iako se Microsoft Edge-u ne smije oduzeti to da je najmanje zahtjevan za bilo kakav hardver i da se web stranice na njemu pokreću jako brzo čak i na slabim uređajima, sama činjenica da je isti Internet pregledač jako simplističan te mu nedostaju mnoge opcije bi trebala objasniti takvu brzinu

Nakon posljednjeg Windows 10 update-a, Microsoft Edge je promijenio svoju narav, ali konačno nakon toga dobio i dugo čekanu funkcionalnost bez koje mnogi korisnici nisu htjeli da koriste Edge.

 

Što je novo u Microsoft Edge pregledaču?

 

Sama baza Edgea će uskoro da se promijeni pa će sada konačno Edge biti baziran na Chromiumu što bi mu trebalo omogućiti lakši daljnji razvoj.

Ali, nas ipak zanima ono što je već tu, a to su proširenja!

Proširenja (ekstenzije) su već dugi niz godina implementirana u sve popularne Internet preglednike pa korisnicima omogućavaju različite promjene interfejsa i znatne izmjene korišćenja određenih stranica.

Možda i najpopularnije proširenje je ono za blokiranje oglasa, a baš zbog toga što Edge do sada nije imao proširenja, mnogim korisnicima je bio beskoristan.

Za početak, Microsoft Edge nudi 162 popularna proširenja od kojih je i AdBlock već tu.

Sada ćete konačno i na najlakšem (za hardver) pregledaču moći da koristite napredne funkcije za određen web stranice pa ćete moći nešto slobodnije prilagoditi iskustvo surfanja preko Edge-a.

(Baytbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.