Surface Duo 2 je Microsoft-ov koncept sklopivog telefona, koji je ostao isti kao kod prve generacije (Surface Duo), ali stiže sa većim OLED ekranima, boljim kamerama…

 

Glavna karakteristika kod Microsoft-ovog Surface Duo 2 telefona su, naravno, dva ekrana čija dijagonala iznosi 5,8 inča, rezolucije 1344×1892 tačaka i osvježavanja od 90Hz. Kada je telefon otvoren površina ekrana iznosi 8,3 inča.

Naravno, ovo nije savitljivi telefon, ekrani su odvojeni, pa tako nema jedinstvene površine ekrana kao na uređajima poput Galaxy Folda. Ekrani su blago zakrivljeni na ivicama. To omogućava pogled na notifikacije kada je uređaj sklopljen, na boku na kom se nalaze šarke.

Maksimalna svjetlina ekrana je 800 nita, a zaštićeni su sa Corning Gorilla Glass Victus zaštitom.

Surface Duo 2

Duo 2 pokreće Qualcomm Snapdragon 888 čipset sa 8GB RAM-a. To je solidno poboljšanje u odnosu na 855 iz prve generacije. Ima podršku za 5G, a kupci će moći da biraju između opcija sa 128GB i 512GB prostora.

Telefon ima bateriju kapaciteta 4449 mAh s podrškom za brzo punjenje od 23 W, ali u kutiji s telefonom ne nalazi se punjač. Surface Duo 2 ne podržava bežično punjenje.

Telefon ima Surface Slim Pen 2 olovku koja se može magnetski pričvrstiti za vanjsku stranu uređaja. Od manjih hardverskih noviteta za Duo tu je i NFC.

Svakako jedna od najvećih novina je novi sistem kamera. Na zadnjoj strani telefon ima tri kamere u kombinaciji 12 MP f / 1.7 (glavni senzor) + 12 MP f / 2.2 (ultraširoki senzor) + 12 MP f / 2.4 (telefoto senzor). Telefon ima mogućnost snimanja 4K videozapisa do 60 sličica u sekundi.

Android na Surfaceu Duo 2 stići će u verziji 11. Poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju uticala su i na povećanje cijene telefona pa početna cijena ovog uređaja iznosi od 1500 dolara. Telefon je već dostupa za prednarudžbu.

Na ovom linku pogledajte i ostale uređaje koje je Microsoft predstavio na Surface 2021 događaju.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.