Dvije sedmice prije izlaska Windows 11 operativnog sistema, Microsoft je održao svoj najnoviji hardverski događaj Surface. Na prezentaciji je kompanija predstavila nove verzije glavnih uređaja poput Surface Pro i Surface Go, uz pregršt iznenađenja. Evo svega šta je sve Microsoft prezentovao u srijedu:

 

Surface Duo 2

 

Microsoft Surface Duo 2

Microsoft je najavio masivnu nadogradnju za svoj Android uređaj sa dvostrukim ekranom Surface Duo. Najvažnije je da se na zadnjoj strani Surface Duo 2 nalazi potpuno novi sistem trostrukih kamera koji uključuje telefoto objektiv i dva širokougaona objektiva. Još jedna sjajna nova funkcija je ambijentalni ekran na šarkama uređaja za prikaz obavještenja i drugih informacija. S tim nadogradnjama možete vidjeti da je Microsoft počeo razmišljati o Surface Duo 2 kao više o pametnom telefonu nego običnom tabletu. Preporučena cijena uređaja je 1.499,99 USD. Surface Duo 2 možete naručiti unaprijed već danas prije nego što službeno postane dostupan 21. oktobra. Više o Microsoft-ovom sklopivom telefonu druge generacije Surface Duo 2 možete pročitati na ovom linku.

 

Surface Pro 8

 

Microsoft Surface Pro 8

Nakon nekoliko godina koje su izgledale kao inkrementalna ažuriranja, Microsoftova Surface Pro linija u srijedu je značajno nadograđena. Neke od funkcija koje se nalaze u Surface Pro 8, uključuju 13-inčni PixelSense ekran sa frekvencijom osvježavanja od 120Hz, podršku za Thunderbolt 4 (konačno!). Takođe tu su brže internalije zahvaljujući Intel-ovim najnovijim procesorima 11. generacije. Microsoft je takođe skresao ozloglašeno masivne cijene Surface Pro-a. Surface Pro 8 će koštati 1.100 USD i dostupan je za prednarudžbe već danas. U prodaji će biti 5. oktobra. Na isti dan stiže i ​​Windows 11.

Uz Surface Pro 8, Microsoft je najavio i Slim Pen 2. Olovka od 130 dolara uključuje haptički motor za koji Microsoft tvrdi da stvara osjećaj da stavljate olovku na papir, a ne na staklo. Još jedan novi dodatak, Surface Adaptive Kit, okuplja zbirku dodataka koji olakšavaju pronalaženje određenih ključeva, lociranje portova i otvaranje prenosnog računara ili njegovog postolja. Na kraju, kompanija je napravila miša od reciklirane okeanske plastike.

 

 

Surface Pro X

 

Microsoft Surface Pro X

Microsoft nije ažurirao svoj 2-u-1 zasnovan na ARM-u, ali je predstavio novi model samo za WiFi koji će vam uštediti 100 USD na prethodnoj početnoj cijeni od 999 USD. Prelaskom na Windows 11, na uređaj dolazi podrška za 64-bitnu emulaciju softvera. Novi model možete prednaručiti već danas prije nego što u prodavnice stigne 5. oktobra.

 

Surface Go 3

 

Microsoft Surface Go 3

Najmanji Microsoftov tablet danas je dobio odgovarajuće manje ažuriranje. Kompanijini novi Surface Go 3 2-u-1s imaju brže Intelove procesore. Osnovni model dolazi sa Pentium Gold 6500Y CPU-om, u odnosu na 4425Y u Go 2, dok skuplje varijante sadrže Core i3 procesore 10. generacije. Microsoft tvrdi da je zadnji čip 60 posto brži od Core m3 koji je ranije nudio sa Go 2. Cijela Surface Go 3 porodica je dostupna za prednarudžbe danas, a osnovni model počinje od 400 USD. Kao i svi drugi Surface računari koje je Microsoft danas najavio, u prodaji će biti 5. oktobra.

 

Surface Laptop Studio

 

Surface Laptop Studio

 

Microsoft je za kraj sačuvao svoju najzanimljiviju najavu. Uđite u Surface Laptop Studio, prenosni računar koji posuđuje dizajnerske znakove iz kompanijskog Surface Studija sve-u-jednom (all-in-one). Uključena šarka vam omogućava da prevučete ekran preko tastature kako biste bojenje i crtanje učinili sveobuhvatnijim. Microsoft takođe tvrdi da je Surface Studio njegov najmoćniji prenosivi računar do sada. Laptop sadrži Intelove H35 procesore 11. generacije i Intel Xe grafiku. Takođe ga možete konfigurirati s NVIDIA RTX 3050 Ti GPU-om. Surface Laptop Studio dostupan je za prednarudžbe već danas. Cijena mu počinje od 1.600 dolara, a isporučiće se 5. oktobra.

 

(Endgadget)

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.