Microsoftovo odjeljenje u Njemačkoj je održalo događaj za developere i novinare, kojem je prisutvovao i Panos Panay – kompanijin šef proizvoda. Tokom događaja je bilo dosta pitanja i razgovora u vezi sa Surface Duo uređajem. Panay nije otkrio mnogo detalja, ali je istakao da Microsoft „radi na kameri svjetske klase“.

Prototip uređaja, koji je prikazan ranije, je imao samo jednu selfi kameru. Na poleđini je bio smešten veliki, okrugli izrez, vjerovatno kako bi označio mjesto gde će se naći kamera modul. Ali i ovoga puta sa samo jednim senzorom.

microsoft surface duo kamera
Microsoft planira za Surface Duo kameru svjetske klase

Naravno, proteći će čitavih godinu dana do planirane objave Surface Duo uređaja i mnogo toga će se izmeniti u dizajnu od prototipa do konačnog proizvoda. Ostaje da se vidi koliko će dobru kameru Microsoft uspeti da implementira u uređaj čije dvije polovine su prilično tanke.

Pročitajte još: Igra Minecraft ima 112 miliona igrača mjesečno

Kompanija ima i zanimljiv patent, koji bi se mogao naći na uređaju. Opisuje odvojenu grupu sočiva i senzora za sliku, koji se u poziciju smeštaju uz pomoć aktuatora, odnosno pokretača kada je to potrebno. Kada nema potrebe za senzorom, on se povlači.

(Benchmark / GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.