Popularna igra Fortnite možda još uvek ima najveći dio pažnje javnosti, ali to ne znači da druge igre izvan fokusa. Microsoftova Helen Chiang u intervjuu za Business Insider kaže da igra Minecraft sada ima 112 miliona aktivnih igrača svakog mjeseca, što je porast od 20 miliona u odnosu na brojke iz oktobra 2018. To uključuje igrače na svim platformama, uključujući one koji igru ​​igraju kao dio Xbox igre Pass, i da to nije malo postignuće za igru ​​koja je u nekakvom obliku već otprilike deceniju.

Chiang ga je dijelom opisao kao vrlinu evergrin statusa kreativne igre – to je naslov kojem se ljudi „stalno vraćaju“. Možete raspaliti Fortnite ili druge masovno popularne igre, ali postoji realna šansa da se nakon toga vratite u izgradnju kuća i tunela u Minecraft-u.

Verovatno su važni i drugi faktori. Pored svoje sveprisutnosti na platformama, Minecraft blokade i grafika i jednostavna mehanika olakšavaju igranje na skromno opremljenim uređajima, bilo da je riječ o budžetskoj PC konfiguraciji ili smartfonu. Možete potrošiti skroman iznos na hardver i još uvijek steći kvalitetno iskustvo.

Microsoftov izazov u ovom trenutku je da igru ​​zadrži relevantnom. Proširena stvarnost (AR) Minecraft Earth pomaže, kao i ray-tracing i drugi pokušaji da se uljepša izgled i komfor u igri. Jasno je da to nije dovoljno. Roblox je nedavno prešao cifru od 100 miliona mjesečnih igrača, a Fortnite možda nije daleko (objavio je 78,3 milijuna korisnika u augustu 2018.).

 

(Engadget)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.