„Microsoft“ najavljuje inovaciju u svom hardveru: planira da uvede posebno dizajnirano dugme na svojoj tastaturi koje će korisnicima omogućiti brz pristup asistentu baziranom na vještačkoj inteligenciji, nazvanom „Copilot“. Ova inicijativa je dio šire strategije „Microsofta“ da još dublje integriše vještačku inteligenciju u svakodnevnu upotrebu njihovih računarskih sistema. Sa ažuriranjem operativnog sistema „Windows 11“, očekuje se da će ova nova funkcionalnost postati dostupna korisnicima tokom 2024. godine.

Zanimljivo je napomenuti da će ovo predstavljati prvu značajnu promjenu u dizajnu tastature „Windows“ računara u posljednjih gotovo 30 godina, što je impresivna miljevska oznaka za industriju. Kada korisnici budu pritiskali novo integrisano dugme, „Copilot“ će se aktivirati, pružajući im mogućnost da iskoriste napredne funkcije asistenta. To uključuje pomoć u organizaciji datoteka, efikasnom upravljanju prozorima na ekranu i olakšanom pretraživanju interneta.

Ovaj potez „Microsofta“ ne samo da demonstrira njihovu posvećenost inovacijama, već i naglašava sve značajniju ulogu vještačke inteligencije u modernoj računarskoj industriji. Kako se tehnologija razvija, upotreba vještačke inteligencije postaje centralno pitanje za mnoge tehnološke kompanije, a „Microsoft“ očigledno želi da bude predvodnik u ovom području.