Realme India je nedavno nagovijestio uključivanje periskopske kamere u nadolazeći Realme 12 Pro+. Post na društvenim mrežama prikazao je frazu „Vrijeme je za #Periscope“ zajedno s precrtanim „200MP“, usmjeravajući pratioce na stranicu za najavu koja elaborira prednosti integracije namjenskog periskopskog objektiva u odnosu na mogućnosti zumiranja u senzoru od 200MP. modul kamere.

Jedna značajna prednost koju ističe teaser je poboljšana jasnoća slike, posebno pri proširenim nivoima zumiranja. Još jedna predstavljena karakteristika odnosi se na portretnu fotografiju, gdje slike snimljene periskopskim objektivom pokazuju superiorno razdvajanje subjekt-pozadina u poređenju sa konvencionalnim postavama.

 

Prethodna curenja informacija, uključujući TENAA listu, sugerišu da će Realme 12 Pro imati periskopsko sočivo. Iako su velika očekivanja da će Pro+ varijanta slijediti ovaj primjer, i dalje se spekuliše o uključivanju kamere od 200 MP. Zanimljivo je da je Realme 11 Pro+ imao senzor od 200MP, ali mu je nedostajao bilo kakav oblik optičkog zuma.

Vrijedi napomenuti da prevalencija kamera od 200 MP u modernim pametnim telefonima ne kategoriše automatski uređaj kao flegšip. Realme naglašava ovaj osjećaj izjavom: „Nema periskopa. Nema flegšipa.” Ovo sugeriše da bi integracija periskopske kamere mogla igrati ključnu ulogu u uspostavljanju Realme 12 Pro+ kao premium ponude na konkurentnom tržištu pametnih telefona.

(IT mixer)