Netflix je rekao da će  animirana serija Minecraft „prepričati originalnu priču sa novim likovima“

 

Netflix je najavio planove za izdavanje animirane serije zasnovane na video igrici Minecraft. Najprodavanija video igra svih vremena ove godine slavi 15. rođendan, a saopštenje je dato tokom proslave godišnjice.

Kratki tizer trejler prikazuje zelenog creeper-a iz igre koji juri u sredinu crnog ekrana prije nego što eksplodira u pikselizovanom sivom oblaku, prenosi BBC.

Nakon što se dim razbistri, kamera se pomjera ka podzemnoj pećini ispunjenoj lavom. Scena se na kraju zumira na crveni Netflik ‘N’ logo na vrhu vulkanske stijene prije nego što se presječe na riječi „Netflix x Minecraft“.

Netflix je rekao da će serija „prepričati originalnu priču sa novim likovima“ i da će uskoro uslijediti više informacija. Adaptacije video igara su trenutno veoma unosan posao u Holivudu, sa mnogim poznatim franšizama u ranim ili kasnim fazama razvoja.

Nedavna izdanja, uključujući Mario Bros Movie, The Last of Us i Fallout, preokrenula su trend adaptacija video igara koje su bile komercijalno neuspješne. Netflix je već postigao uspjeh sa animiranim verzijama popularnih igara, uključujući anime inspirisanu serijom Castlevania, Cyberpunk: Edge Runners i League of Legends spin-offom Arkane.

Film Minecraft, u kojem glumi Džek Blek kao Stiv, trebalo bi da se pojavi u bioskopima sljedećeg aprila.

Proizvođač Xbok-a Microsoft je kupio prava na Minecraft 2014. godine za 2,5 milijardi dolara. Takođe poseduje Bethesda, studio iza Fallout serije, koji je zabilježio ogroman porast igrača nakon što je Amazon izdao seriju inspirisanu igrom prošlog mjeseca. Minecraft je do danas prodat u 300 miliona primeraka.