Koliko god djelovao bizarno, mobilni tuš za pranje zadnjice je na Kickstarter-u prikupio više od 130.000 dolara

 

WC školjke koje osim ispiranja nude i pranje zadnjice nisu nova stvar. Tim iz kalifornijskog startupa WonderSpray, želi da nam omogući da tuš za pranje zadnjice nosimo sa sobom svuda i koristimo kada smo udaljeni od svog kupatila.

Njihov istoimeni gedžet napuni se vodom željene temperature. Pomoću pumpe s mlaznicama na baterijski pogon ispušta mlaz čija se jačina može regulisati s četiri različita moda rada, kao što možete vidjeti u videu.

Autori kažu da je ovo gedžet koji će biti revolucija u obavljanju velike nužde i donijeti nam bolju higijenu u zadatku koju svi moramo obavljati barem jednom dnevno (uglavnom).

Koliko god djelovao bizarno, tuš za pranje zadnjice je na Kickstarter-u umjesto traženih 25.000 dolara prikupio više od 130.000 dolara. U decembru ove godine isporučivaće svima koji su uplatili 79 dolara, što je za 35% niža cijena od one po kojoj će se naći u prodavnicama.

Zanimljiva je i jedna izjava proizvođača: „Budimo iskreni, toaletni papir vas ne čisti, već samo razmazuje nečistoću i iritira kožu. WonderSray je osvježavajuće rješenje koje će vam stvoriti utisak kao da je vaša zadnjica dobro isprana pod tušem. A obzirom da možete regulisati koju temperaturu vode koristite, vaša će vam zadnjica biti zahvalna“.

Pretpostavljamo da će iduća 2.0 verzija gedžeta raditi s mobilnom aplikacijom, a možda će imati i kameru koja će vam omogućiti uvid u stanje pranja u realnom vremenu.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.