FIFA 21, nadolazeća fudbalska simulacija, neće više imati veliki broj načina proslave pogodaka, i to zato što “EA Sports pokušava da suzbije toksično ponašanje među gejmerima”

 

Igrači neće više moći da koriste popularnu gestikulaciju “ućutkivanja” prilikom proslave pogodaka, koja se često koristila za izrugivanje suparnika, ali i odugovlačenje same utakmice.

Sam Rivera, glavni producent FIFA-e 21, rekao je da su “neki načini proslave pogodaka uklonjeni iz igre, nakon što su to zatražili sami gejmeri. Zajednica nam je rekla da postoje toksična ponašanja u igri, a mi smo ih odlučili da uklonimo. Zato smo uklonili neke načine proslave pogodaka za koje ljudi smatraju da nisu baš najbolje”.

Uz ta ograničenja i same proslave golova će biti puno kraće nego ranije. Rivera smatra da “uklanjanje proslava golova koji se smatraju toksičnim nimalo neće promijeniti prirodu igre niti osjećaj gubljenja utakmice”.

FIFA je i dalje jedna od najpopularnijih igara na svijetu. Ona će biti dostupna za obje nadolazeće igraće konzole – Xbox Series X i PlayStation 5. Takođe, najavljuje se da će grafika na novim konzolama biti nešto bolja nego na prošloj verziji, zahvaljujući prednostima njihove napredne hardverske tehnologije.

Podsjetimo, najnoviji nastavak fudbalske simulacije FIFA 21 dolazi na tržište tokom oktobra 2020. godine.

(The Sun)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.