Facebook planira da omogući monetizaciju još jednog svog servisa, a to su grupe

 

Facebook ističe da će monetizacija omogućiti da kreatori grupa učine održivim zajednice koje su kreirali.

Društvena mreža testira nove alate, koji će administratorima grupa omogućiti da zarađuju. To će ostvariti preko novih funkcija kupovanja, prikupljanja sredstava i pretplate.

Prva dva metoda monetizacije su već poznata i koriste se na mreži. To su elektronske trgovine za prodaju robe i opcija prikupljanja sredstava za finansiranje određenih projekata. Nova opcija monetizacije jesu plaćene podgrupe.

Podgrupe su manje grupacije u okviru grupe, gdje će korisnici moći da plaćaju mjesečnu pretplatu kako bi mogli da koriste sadržaj.

Iz Facebook-a očekuju da neće svim grupama biti potrebna monetizacija, ali je kreiran sistem koji će dodatno da poveže korisnike i od pomoći će im biti alatke koje će im kompanija omogućiti.

Ovo je još jedan potez Facebook-a i kompanije Meta da dublje „uđe“ u metaverzum. Nije teško zamisliti da bi u budućnosti današnje Facebook grupe mogle biti deo virtuelnog prostora u okviru metaverzuma.

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.