Novi interesantni video snimak donosi nam CarWow i pokazuje nam čiji motor, od tri automobilska brenda, može najduže bez ulja ili antifriza

 

Automobil je kompleksna naprava koja je izrađena od hiljade i hiljade različitih dijelova. Njegov osnovni i najkorisniji dio, dio bez kojeg nijedan automobil ne bi mogao da funkcioniše jeste motor. Kao što je poznato svima nama, motor je bez ulja osuđen na propast.

Ulje ima funkciju podmazivanja, hlađenja i čišćenja motora, a antifriz je takođe jako bitna tečnost i njegovu ulogu znaju svi kojima je barem jednom prokuvao automobil.

Često ste se pitali šta će se dogoditi ako motoru vašeg automobila ponestane ulja, ali se previše bojite da ga testirate?

Ford Focus, Honda Civic i Peugeot 206 su tri automobila kojima je CarWow napisao „smrtnu kaznu“ i oduzeo im sve vitalne tečnosti, startovao motore i – pun gas, kako bismo saznali čiji je motor najizdržljiviji.

Jedan je odmah „otišao“, pogodite koji? Jedan je pokazao nevjerovatnu izdržljivost. Da vas ne držimo puno u neizvjesnosti pogledajte video i uvjerite se sami…

(IT mixer / CarWow)

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.