Motorolin nadolazeći Moto Edge X30 – onaj koji će pokretati čipset Snapdragon 8 Gen 1 – pojavio na slici uživo koju je objavio  glavni direktor kompanije, pokazujući da će Moto pametni telefon imati selfi kameru od 60 MP ispod ekrana.

Generalni direktor Motorola Chen Jin je objavio sljedeću sliku s popratnim tekstom:

Nema sumnje da je kamera ispod ekrana i dalje radikalan izbor za industriju, ali ludo povećanje potražnje korisnika i povratnih informacija za ovu funkciju govore nam da radimo pravu stvar, a ne laku stvar. Stoga smo ovaj put odlučili učiniti sve što je potrebno, postojaće posebna verzija #motoedgeX30, koja će biti prva prednja kamera ispod ekrana na Snapdragon 8 [Gen1] platformi, i prva prednja kamera od 60 [MP] se nikad neće smanjiti. Dvostruko iznenađenje, sačekajte 9. decembar.

Otprilike u isto vrijeme kada je fotografija objavljena, na Weibo sajtu se pojavio novi Motorola tizer. Ovo se takođe odnosi na kameru ispod ekrana koja se očekuje na Moto Edge X30.

Može sakriti fokus, ne može sakriti zadivljujuće. #MotoEdgeX30 Beauty selfie sa prednjim ekranom od 60MP. Kada se osvrnete na prethodne selfije, vidjećete da je ljepota oduvijek ostala na vašem licu i nikada nije otišla. Ostala su 2 dana do predstavljanja novog proizvoda #MotoEdgeX30 9. decembra.” – mašinski prevedeno

Motorola Moto Edge via Weibo
Motorola Moto Edge via Weibo

Chen Jin je spomenuo da će “specijalna verzija” telefona imati ovu kameru ispod ekrana, ali nismo sigurni koja (niti koliko verzija može biti). Prethodne implementacije kamere ispod ekrana dokazale su da tehnologiji treba vremena da sazrije, ali se pitamo hoće li Motorolin pristup sa selfie kamerom od 60 MP dati jasnije slike.

Za sada znamo da će Moto Edge X30 pokretati Qualcommov novonajavljeni 4nm Snapdragon 8 Gen 1. Na osnovu prethodnih izvještaja, telefon će imati 6,67-inčni FullHD+ ekran sa brzinom osvježavanja od 144Hz, podrškom za HDR10+ i DCI-P3 . Drugi izvještaji ukazuju na dvije glavne kamere od 50 MP (široka + ultraširoka) i senzor dubine od 2 MP.

Nedavni tizeri pokazuju da će telefon imati bateriju od 5.000 mAh i podržavati punjenje od 68 W. Motorolini novi vodeći modeli biće predstavljeni 9. decembra u Kini.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.