Motorola je u Kini predstavila novi pametni telefon iz svoje Moto G serije, a riječ je o Moto G51 telefonu

 

Moto G51 ima Qualcomm Snapdragon 480+ čipset, koji će biti uparen sa 8 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB UFS 2.2 prostora za unutrašnje skladištenje, koju je moguće proširiti microSD karticom. RAM memoriju je moguće virtuelno proširiti.

Telefon ima Android 11 OS, a posjeduje Wi-Fi 5, Bluetooth v5.2 i GPS podršku.

Telefon je opremljen IPS LCD ekranom veličine 6,8“, HD+ rezolucije sa stopom osvježavanja od 120 Hz.

Na desnom okviru telefona nalazi se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje telefona, a iznad nje i tipka za kontrolu zvuka. Na donjoj ivici telefon ima i 3.5 mm priključak za slušalice, dok se na zadnjoj strani nalazi skener otiska prsta u prepoznatljivom Motorola logotipu.

U zaobljenom izrezu telefon ima glavni senzor kamere od 50 megapiksela, senzor od 8 megapiksela i senzor od 2 megapiksela. Pojedinosti o njima zasad nisu poznate.

Telefon posjeduje bateriju kapaciteta 5000 mAh. Nije poznata brzina punjenja, a puni se preko USB Type C priključka. Uređaj ima Dolby sertifikat.

Cijena Motorola Moto G51 je 1499 CNY, a to je oko 235 američkih dolara. Riječ je o jedinoj verziji telefona sa 8 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnje skladištenje (ROM). Trenutno je telefon dostupan za kupovinu samo u Kini. Nisu poznati detalji da li će globalno biti dostupan, ali se očekuje da će Motorola uskoro da objavi i te informacije.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.