Stranica XDA Developers otkriva detalje o dva nova pametna telefona kompanije Motorola koji sadrže podršku za 5G mreže i imaju zakrivljene waterfall ekrane s osvježavanjem od 90 Hz

 

Stranica XDA Developers prilaže fotografije i spominje informacije iz neimenovanog izvora o dva nova 5G pametna telefona koje priprema kompanija Motorola.

Ti mobilni uređaji na tržište bi trebali da stignu pod brendom Moto One. Sadržavaće takozvane „waterfall“ ekrane sa veoma zakrivljenim displejima i malu rupu za selfi kameru smještenu u gornjem lijevom uglu uređaja.

Oba uređaja trebala bi da ima 6,67-inčne displeje s 1080p rezolucijom i osvježavanjem od 90 Hz. Prvi uređaj kodnog imena „burton“ je Motorola Edge+, flagship uređaj sa Snapdragon 865 čipsetom, podrškom za 5G mreže, 12 GB RAM-a te baterijom od 5169 mAh.

Drugi uređaj smjestio se u višu srednju klasu uređaja te donosi Snapdragon 735G čipset, podršku za 5G mreže. Ima 48-megapikselnu glavnu kameru, 6 GB RAM-a, 128 GB interne memorije i bateriju od 4660 mAh.

XDA Developers spominje da će zakrivljeni rubovi kod oba ekrana biti iskorišćeni za Moto Edge Assistant opciju. Spominje se i opcija Moto Gametime (blokiranje notifikacija i fiksiranje svjetline ekrana za vrijeme gejminga) te opcija Moto Audio za optimizaciju zvuka.

Oba uređaja mogla bi da budu predstavljena na MWC-u na posebnom događanju zakazanom za 23. februar.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.