MSI je predstavio svoje nove MAG EZ120 ARGB ventilatore, koji su sada dostupni na kineskim platformama za e-trgovinu. Ponuđeni u crnoj i bijeloj verziji po istoj cijeni, ovi ventilatori se prodaju pojedinačno za oko 24 USD i u pakovanju od tri za oko 72 USD.

Izvanredna karakteristika MAG EZ120 ARGB ventilatora je njihov dvostruki magnetni modularni sistem povezivanja. Svaki okvir ventilatora je opremljen ugrađenim magnetima, koji omogućavaju povezivanje parova ventilatora preko magnetnih modula. Ovi moduli ne samo da pružaju fizičku vezu već omogućavaju i prijenos ARGB signala sinhronizacije, napajanja i PWM upravljačkih signala. Dodatno, ventilatori podržavaju daisy-chaining sa drugim MAG EZ120 ARGB ventilatorima i mogu se povezati na MSI matične ploče pomoću 7-pinskog JAF jednožičnog konektora.

MSI MAG EZ120 ARGB modularni ventilatori

Dizajnirani sa strukturom sa devet lopatica i ojačanim čvorištima Fluid Dynamic Bearing (FDB), ventilatori su dizajnirani da uravnoteže pritisak i protok vazduha, zadovoljavajući različite potrebe za hlađenjem unutar kućišta računara. Ventilatori MAG EZ120 ARGB imaju raspon brzine od 0 do 1900 RPM, isporučujući maksimalni protok zraka od 73,82 CFM i maksimalni pritisak zraka od 2,56 mm H2O. Maksimalni nivo buke iznosi 28,82 dBA.

Za one koji se odluče za verziju od tri paketa, uključeno je čvorište ventilatora. Ovo čvorište ima četiri priključka za proširenje, podržavajući do 18 ventilatora iz iste serije, pojednostavljujući upravljanje višestrukim ventilatorima i osiguravajući dosljedno i efikasno hlađenje u kućištima računara.

(IT mixer)