MSI je nedavno predstavio svoj najnoviji monitor za igre, MAG 27CQ6F, koji ima za cilj da poboljša iskustvo igranja sa svojim vrhunskim karakteristikama. Sa ekranom od 27 inča, ovaj monitor kombinuje WQHD rezoluciju sa zakrivljenim dizajnom, pozivajući igrače da se potpuno urone u akciju. Sa zakrivljenošću izmjerenom na 1500R, ekran se nježno obavija oko korisnika, pružajući zanimljivije iskustvo gledanja.

Jedna izuzetna karakteristika MAG 27CQ6F je njegova upotreba Rapid VA tehnologije, koja omogućava munjevitu brzinu osvježavanja slike od samo 0,5 milisekundi. Ovo rezultira izuzetno oštrim i jasnim vizualima, podižući kvalitetu igara sa brzim tempom i multimedijalnog sadržaja. Sa brzinom osvježavanja od 180 Hz, monitor osigurava glatkiju sliku, idealnu za impresivne sesije igranja.

Zahvaljujući Rapid VA, pojedinci koji cijene impresivno iskustvo koje nude zakrivljeni monitori ili cijene vizualni kvalitet koji osiguravaju visoki omjeri kontrasta više ne moraju praviti kompromis u pogledu vremena odziva. Ova revolucionarna tehnologija omogućava korisnicima da uživaju u prednostima VA panela, kao što su visoki omjeri kontrasta i zakrivljenost, bez žrtvovanja vremena odziva.

MSI MAG 27CQ6F monitor zakrivljenostMSI MAG 27CQ6F  monitor ističe:

  • Rapid VA Panel – Obezbjeđuje vreme odziva od 0,5 ms (GtG, min.), optimizuje boje i osvjetljenost ekrana.
  • WQHD visoka rezolucija – Igre će izgledati još bolje, prikazujući više detalja.
  • Brzina osvježavanja od 180 Hz – Reagujte brže s glatkim kadrovima.
  • 0,5 ms (GtG, min.) Vreme odziva – Eliminišite cijepanje ekrana i nestalne brzine frejmova.
  • Night Vision – Pametni crni tjuner koji će vam uljepšati dan otkrivanjem finih detalja u tamnim područjima.
  • Adaptive-Sync tehnologija – bez kidanja, bez mucanja, tečno igranje igara.
  • Manje plave svjetlosti – Koristite softversko rješenje za smanjenje emisije svjetlosti u plavo-ljubičastom području spektra plave svjetlosti.

Opremljen tehnologijom Adaptive-Sync, MAG 27CQ6F sinhronizuje brzinu kadrova u igri sa brzinom osvežavanja monitora, efektivno minimizirajući probleme kao što su cepanje ekrana i mucanje, čime se poboljšava fluidnost igranja. Pored toga, MSI režim konzole optimizuje postavke monitora za igranje igara na konzoli, osiguravajući vrhunski vizuelni kvalitet za PlayStation ili Xbox entuzijaste.

Što se tiče reprodukcije boja i svjetline, monitor je izvanredan, sposoban da prikaže preko milijardu boja i pokrije širok spektar boja, uključujući većinu prostora boja Adobe RGB i DCI-P3. Ovo osigurava živopisno i precizno predstavljanje boja na ekranu. Štaviše, nivoi osvetljenosti monitora doprinose poboljšanoj vidljivosti.

MSI MAG 27CQ6F monitor zadnja strana

Za povezivanje, MSI MAG 27CQ6F  monitor nudi više opcija, uključujući DisplayPort i dva HDMI porta, kao i priključak za slušalice za praktično audio povezivanje. Postolje monitora omogućava podešavanje nagiba kako bi se pronašao optimalni ugao gledanja, dok kompatibilnost sa standardnim VESA nosačima olakšava montažu na zid ili ruku, nudeći fleksibilnost u postavljanju.

Mjeri do standardnih dimenzija 27-inčnog monitora i ima podnošljivu težinu, MAG 27CQ6F se lako postavlja i kreće po potrebi, što ga čini raznovrsnim izborom za igrače koji traže i performanse i udobnost.