MSI je predstavio MSI Smart EV punjač sa maksimalnom snagom punjenja od 14,4 kW, kompatibilan sa tipom 1 i tipom 2 utikačima, i sa ekranom od 7 inča i čitačem registarskih tablica koji pokreće AI

 

Prvobitno prikazan na CES 2023 u januaru, MSI Smart EV punjač je imao svoj evropski debi na IFA 2023. Izdgleda da MSI kompanija, koja je poznata po kompjuterskim komponentama, kao što su matične ploče ili video kartice, proširuje paletu svojih proizvoda i na EV punjače.

MSI Smart EV punjač je prilično brz, sa maksimalnom snagom od 14,4 kW pri 60 ampera (100 km dometa na sat), Osim provajdera usluga punjenja koji se plaća, može se instalirati i u vašoj garaži, kao što možete vidjeti dole u videu.

Ovaj punjač za električna vozila je otporan na prašinu i vodu prema standardu IP55 i kompatibilan je sa utikačima Tip 1 (SAE J1772) i Tip 2 (IEC 62196-2), i sa standardima sertifikacije uključujući CNS 15511, UL 2594 i IEC 61851.

Podaci o punjenju se prikazuju na ekranu od 7 inča koji vam  omogućava podešavanje različitih podešavanja, a ima čak i ugrađen čitač registarskih tablica koji pokreće AI koji je integrisan u prateću mobilnu aplikaciju za punjenje i punjenje usluge.

Biće proizveden u tri modela, EV Life, EV AI i EV Premium, a MSI još nije objavio informacije o cijenama i dostupnosti.

Kako se više električnih vozila bude proizvodilo, postojaće sve veća potreba za rješenjima koja će ih održavati u funkciji. Sasvim je prirodno da će kompanije koje su već specijalizovane za pružanje energetskih rješenja poželjeti da počnu nuditi i rješenja za punjenje električnih vozila, jer će to na kraju biti ogromno tržište.

Izgleda da ćete, kada dođe vrijeme da svoju kuću pripremite za električna vozila, biti razmaženi izborom, a proizvodi koje odaberete možda neće biti od jednog od danas etabliranih uređaja za punjenje EV.

(IT mixer)