Izgleda da Nvidia RTX Super serija dolazi u mobilne sisteme, donoseći poboljšanu grafiku na tržište prenosnih računara, uz dolazeće procesore i od AMD-a i od Intela

 

Korisnik twittera TUM_APISAK je otkrio Geekbench listu koja sadrži Geforce RTX 2080 Super Max-Q grafičku karticu i Intel Comet Lake procesor. Comet Lake bi trebao izaći krajem ovog kvartala, što vjerovatno govori da će Nvidia u skoroj budućnosti otkriti svoju RTX mobilnu Super seriju.

Ovo curenje informacija potvrdio je da će Intel i9-10980HK biti 8-jezgreni laptop i da će Nvidijin RTX 2080 Super Max-Q imati 3072 CUDA jezgri. To daje RTX 2080 Max-Q isto toliko CUDA jezgri kao i njegov desktop kolega, a korisnicima nudi 48 SM-ova sa 64 CUDA jezgri.

Vjerojatno će Nvidia otkriti svoju RTX 20XX Super liniju mobilnih uređaja na GDC 2020 ili tokom sljedeće GTC (GPU Technology Conference) kampanje.

Očekujemo da će se Nvidia RTX Super Mobile grafičke kartice objaviti u Max-Q i non-Max-Q oblicima (veće snage). Također mislimo da je vjerovatno da će neki od Nvidijinih vrhunskih RTX linija biti dostupna u sistemima sa najnovijim AMD-ovim mobilnim procesorima serije Ryzen 4000.

(Overclock3D)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.