Nakon dugog čekanja, najzad smo dobili besplatan alat za uređivanje PDF datoteka u Google Chrome i to direktno iz Adobe-a

 

Google je predstavio službenu ekstenziju iz Adobe-a koja korisnicima daje pristup, citiramo, „najsveobuhvatniji komplet alata za uređivanje PDF datoteka ravno unutar Chrome pregledača“.

Izlazak ovog dodatka znači da korisnici više neće morati da preuzimaju Vanjski Adobe Acrobat ili druge alate koji omogućavaju pristup PDF datotekama na internetu, prenosi TechRadar.

Ovaj dodatak je takođe dostupan i za Microsoft Edge te rješava jednu od najvećih glavobolja brojnih korisnika, pruživši mogućnost elegantnog uređivanja i pregleda PDF dokumenata.

Opcije uključuju mogućnost preuzimanja i dijeljenja PDF-ova ili grupnih pregleda bez slanja priloga.

Korisnici će od sada moći dabrzo dodaju komentare, ističu tekst i ostale stvari na koje su navikli – unutar pregledača pomoću novog panela s komandama. Nadogradnja takođe uvodi mogućnost elektronskog potpisa bez preuzimanja dodatnih alata.

Nova opcija za kontinuitet omogućiće vam da kad izađete iz PDF datoteke ili pregledača i ponovo uđete imate sve uskladištene promjene na istom mjestu unutar dokumenta gdje ste ga ostavili.

Pregledači će takođe da dobije mogućnost uređivanja PDF-a još jednom opcijom koja dozvoljava dodavanje teksta u dokument bez ulaska u dodatnu aplikaciju.

(Tportal)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.