Google je pre nekoliko mjeseci najavio pokretanje besplatnog TV sadržaja za Google TV, a čini se da je konačno došao trenutak kada će to biti realizovano – kroz partnerstvo sa Pluto TV

 

Naravno, treba naglasiti da ništa nije zaista besplatno, pa tako ni ova novina na Google TV , koja će se finansirati putem reklama. Korisnici će imati platformu poput ostalih Google-ovih, a istovremeno će Google imati još jednu platformu na kojoj će postavljati oglase i tako ostati u toku. Dakle, svi pobeđuju,  a najviše Pluto TV.

Oni će da obezbijede više od 300 besplatnih TV kanala, ali i proširiti bazu korisnika. Takođe, novi kanali će biti istaknuti na početnom ekranu Google TV-a sa „uživo“. Tako ćete znati šta je novo u ponudi.

Inače, Pluto TV nudi čitav niz različitih TV kanala, koji opstaju zahvaljujući reklamama. Primjeri uključuju CBS News, CNN, Comedy Central, Paramount Plus Picks i Showtime Selects. Što se tiče franšiza koje se mogu naći u ponudi, najzvučnije su 007, Baivatch, Star Trek, Degrassi, The Price Is Right… kao i kanali vezani za određene žanrove.

Usluga je ograničena na Evropu, Latinsku Ameriku i Sjedinjene Države, ali se planira globalna ekspanzija. Do kraja ove godine cijela priča mora da ide, a onda će biti jasnije u kom pravcu će se nastaviti.

Postoji i nekoliko dodatnih opcija za Google TV, kao što je šestomesečni besplatni Peacock Premium, ali je ograničen samo na SAD.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.