Instagram kreatori koji to žele uskoro će moći da uvedu pretplatu za pristup određenom dijelu sadržaja po cijeni od 0,99 do 9,99 dolara

 

Instagram počinje da testira novu opciju koja bi najpopularnijim korisnicima, odnosno kreatorima na ovoj mreži, trebalo da obezbijedi dodatnu zaradu. Mali broj influensera će sada početi da uvodi pretplatu za pristup dodatnom sadržaju koji objavljuje na toj mreži.

Njihovi pratioci koji žele da imaju pristup ovom sadržaju moraće da plate između 0,99 i 9,99 dolara (u zavisnosti od toga koju cifru izaberu vlasnici profila), a u početku će cijeli iznos ići u džep influensera, mada nije teško pretpostaviti da će vremenom Meta počiwati da uzima proviziju.

Kada je najavljivao opciju pretplate, prvi čovjek Instagrama Adam Mosier rekao je da su pretplate jedan od najboljih načina da se predvidi zarada jer ne zavise od dometa pojedinačnih objava koje često mogu da variraju, a važno je kada se pregovara sa sponzorima o plaćanju.

Kreatori kojima je data opcija da uvedu pretplatu videće novu oznaku na svom profilu na koju treba da kliknu da bi se korisnici pretplatili na sadržaj. Pratioci koji se pretplate na kreatore premijum sadržaja dobiće tri opcije koje neće biti dostupne pratiocima koji ne plaćaju sadržaj.

Oni će moći da pristupe Instagram pričama napravljenim isključivo za pretplatnike i da gledaju stream-ove uživo koje emituju kreatori, a koji neće biti dostupni običnim korisnicima.

Druga opcija koju će pretplatnici dobiti su posebne bedževe koje će se pojaviti pored imena pretplatnika kada komentarišu objavu tog kreatora i kada im šalju poruke.

Opcija pretplate neće biti dostupna svim korisnicima Instagrama, već samo kreatorima sadržaja, a tokom testiranja dostupna je samo malom broju takvih kreatora. Nakon perioda testiranja, pretplata će biti dostupna i drugim kreatorima, ali se još ne zna kada će to biti.

(Tech Crunch)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.