Američki predsjednik Donald Trump u petak je u tvitu otkrio službeni logo Svemirskih snaga (Unitaed States Space Force), najnoviji ogranak američkih oružanih snaga i dio postojećeg odjela vazdušnih snaga SAD.

Logo Svemirskih snaga SAD veoma podsjeća, kako se navodi u prvim komentarima, na popularnu seriju „Zvjezdane staze“.

https://twitter.com/mirikramer/status/1220822476621598720?ref_src=twsrc%5Etfw

Svemirska snage, fiksacija Trumpa tokom čitavog njegovog predsjedavanja, postala je stvarnost prošlog mjeseca kada je Kongres donio vojni račun u iznosu od 738 milijardi dolara koji je stvorio šestu granu vojske. A sada je Ratno vazduhoplovstvo odgovorno za markiranje, ujednačeni dizajn i razne druge zahtjeve koji su uključeni u stvaranje nove oružane snage.

„Poslije konsultacija sa našim najvišim vojnim liderima, dizajnerima i drugima, sa zadovoljstvom ću predstaviti novi logo za svemirske snage Sjedinjenih Država, Šesti rod naše veličanstvene vojske“, napisao je Tramp ispod grafičkog prikaza strelice usmjerene prema gore iznad planete, dok su u pozadini zvijezde.

Zbog velikog broja komentara na društvenim mrežama, Pentagon je saopštio da je riječ o simbolu koji se koristi u američkim vazdušnim snagama od 1942. godine, što je mnogo ranije od televizijske serije Zvjezdane staze koja je nastala 1966. godine.

https://twitter.com/noonanjo/status/1220826251402862592?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.