Hideo Kojima je jedno od najvećih imena u industriji video igara, ne samo zbog impresivnog repertoara rada tokom poslednje 3 decenije, već i zbog burnog vremena u industriji. Sada je najavljen dokumentarac koji će dati rijetki uvid u detinjstvo Hideo Kojime kao i njegov kreativni proces.

Kojima Productions je otkrio da su radili na dokumentarcu pod nazivom “Hideo Kojima – Connecting Worlds”. Film će prvo premijerno biti prikazan na Tribeca Film Festivalu u Njujorku.

Sinopsis dokumentarca glasi: “HIDEO KOJIMA – CONNECTING WORLDS” vas vodi na putovanje u kreativni um najikoničnijeg tvorca video igara na svijetu. Sa pojavama vizionarskih umjetnika i stvaralaca poput Guillerma del Toroa, Nicholas Winding Refna, Grimes i mnogih drugih, ovaj vizuelno zapanjujući dokumentarac daje retki uvid u detinjstvo Hideo Kojime kao i njegov kreativni proces.

Hideo Kojima je mnogo puta u prošlosti izjavio da želi da radi više od samo pravljenja igara i čini se da ovaj predstojeći dokumentarac predstavlja početak ovog novog putovanja. Biće zanimljivo videti šta će dokumentarac otkriti.

(PlayZine)