”Kada bi mogao izaći Avatar 2?”, pitali su se mnogi. Džejms Kameron, čovjek zaslužan za nastanak prvog nastavka, navodno je čuo vapaje obožavatelja. Drugi nastavak Avatara bio je najprije najavljen za 2014. godinu. Ali, stvari se nisu odvijale onako kako su trebale i Avatar 2 je odgođen.

 

Avatar 2 nije izašao u planiranom vremenu. Mnogi su se pitali zašto, u čemu je problem i što se čeka. Željeli smo nastavak i željeli smo ga što prije. Ali vrijeme je prolazilo, a vijesti u vezi Avatara 2 bilo je sve manje i manje. Nada se davno otopila i taman kada smo pomislili da od Avatara ništa neće biti ni ove godine, na internetu su osvanule vijesti koje su nam dale novu nadu.

 

Avatar 2 u kinima 17. decembra 2021., spremaju se i drugi nastavci

 

Na internetu su osvanuli podaci o novom Avataru! Da budemo precizniji, osvanuli su podaci o novim Avatar filmovima, budući da se u sljedećih nekoliko godina planiraju snimiti svi ostali nastavci. Avatar 2 u kina bi trebao osvanuti u decembru 2021. godine (tačnije, 17. decembra 2021.)!

Ovo su vijesti koje su potvrđene, što znači da bi tako zaista i trebalo da bude, bez dodatnih odgađanja i promjena. To nije sve.

Osim drugog nastavka Avatara, koji bi u kinima trebao osvanuti za malo manje od dvije godine, preostala dva nastavka Avatara trebali bi u kinima izaći u vremenskim razmacima od dvije godine. To znači da bi Avatar 3 u kinima trebao izaći 2023., a Avatar 4 2025. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=yUXd-enstO8

Ako vas zanima imaju li nastavci Avatara nekakav podnaslov, o tome zasad nema informacija. Osim datuma izlaska Avatara 2 i najave trećeg i četvrtog nastavka filma, ono što se isto tako na internetu pojavilo su fotografije koje navodno prikazuju svijet u kojem bi se drugi nastavak trebao da odvija.

Iz tih fotografija se može malo detaljnije vidjeti misteriozan i prekrasan svijet rase Na’vi, odnosno oni dijelovi koje nismo imali prilike da vidimo u prvom nastavku, što govori da će se Avatar 2 odvijati u novim dijelovima misterioznog svijeta dugonogih, mačkastih stvorenja plave kože.

Može li Avatar 2 (i njegovi nastavci, Avatar 3 i Avatar 4) svojom kvalitetom i pričom nadmašiti prvi nastavak, nešto je u vezi čega ćemo morati da se strpimo još točno 22 mjeseca i 9 dana. Previše? Možda. Ali bar imamo definisan datum, tako da se imamo čemu radovati.

(PC chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.