USB-C HUB-ovi (razdjelnici/čvorišta) su (nažalost) prilično uobičajeni ovih dana, a sada Sony ulazi u igru ​​sa MRW-S3, zgodnim HUB-om koje obuhvata gomilu vrhunskih specifikacija poput 100W USB-C PD punjenja i čitač SD kartica UHS-II koji većina ne čita.

Za svaki hub, najvažnija specifikacija je koji portovi se nude, a Sony ih ima dosta: postoji HDMI port za video (sa podrškom za 4K video pri 30 fps), USB-C PD port za priključivanje struje (do 100W), USB-C i USB-A port za eksterne uređaje i dodatke, oba su ocijenjena za USB 3.1 Gen 2. Sony također kaže da specifikacija čini njegov hub najbržim na tržištu, sa brzinama prienosa do 1000 MB/s, barem za USB-C port. A zaokruživanje stvari je SD kartica i slot za microSD karticu, oba su namenjena za UHS-II kartice.

Na kraju, tu je i konačni USB-C port za povezivanje razdjelnika sa računarom sa USB kablom koji je uključen u USB-C, što je lijep detalj – većina razdjelnika nude samo integrisani kabl ili konektor, dok odvojeni kabl ostavlja prostor da bi ga korisnici zamijenili novim kablom ako se taj dio ošteti ili dužeg kabla, ako im je potrebna veća fleksibilnost.

 

SONY MRW-S3 HUB IMA SAMO JEDAN USB-A PORT

Postoji nekoliko problema: postoji samo jedan USB-A port, na primer, koji je jedan od glavnih razloga za kupovinu ovakvog hub-a, ali dodavanje drugog USB-C porta za podatke (pored uobičajenog \ t za napajanje) daje nadu da će USB-C napokon dobiti dovoljno prostora da drugi USB-A port neće biti potreban. Ne postoji ni Mini DisplayPort, koji nude drugi high-end hub-ovi.

Nažalost, Sony još nije najavio ključne detalje za MRW-S3: cijena, koja će vjerojatno napraviti razliku u određivanju da li je vrijedno kupovine. Ali, barem na papiru, Sony izgleda da je isporučio vrhunski USB-C hub zahtjevnije slučajeve upotrebe od prosječnog razdjelnika.

(TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.