Nakon što se pohvalio odličnom prodajom Honor 8X telefona, kineski podbrend je spreman predstaviti nasljednika – Honor 9X.

Ovaj smartphone bi po nacrtima koji kruže internetom trebalo da bude punokrvni nasljednik prethodnika sa značajnim promjenama, kako u dizajnu, tako i u samoj unutrašnjosti.

iskačuća prednja kamera

Prema nacrtima koji prikazuju Honor 9X, ovaj mid-ranger bi trebao biti pravi bezeless telefon s pop-up (iskakajućom) prednjom kamerom u gornjem okviru. Uz to što će mu se prednja kamera skrivati, na stražnjoj strani bi trebalo da se nalaze dvije kamere.

Honor 9X video teaser (možete ga pogledati u našoj vijesti) predstavlja i sve prethodnike te ono što su isti među prvima donijeli na tržište srednjeg cjenovnog ranga, a potvrđuje i nekoliko pretpostavki oko novog telefona.

https://youtu.be/sMiU_dLHtqE

Prema nezvaničnim informacijama, navodno će imati 32MP pop-up selfi kameru, Kirin 810 procesor (koji je razvalio Qualcommovu ponudu u tom rangu), GPU Turbo 3.0, full View ekran, Ark Compiler, EROFS super sistemom datoteka, 48MP stražnju kameru, Super Night mod za selfi i zadnje kamere i bočni skener otiska prsta. Mogao bi da ima bateriju od 4000mAh.

S obzirom na GPU Turbo 3.0 tehnologiju te novi čip (i nadamo se relativno niskoj cijeni), Honor 9X bi mogao postati odlično mid-range rješenje za one koji se vole i zaigrati na svojim pametnim ljubimcima.

Procurila je i kutija navodnog Honor 9X, a sam dizajn kutije upućuje na to da će telefon imati gradijent na poleđini što se moglo i da očekuje s obzirom na rastuću popularnost gradijenata.

dizajn kutije

Honor 9X je zvanično rezervisan za predstavljanje 23. jula u Kini i očekuje se da će se sastojati od dva modela: Honor 9X i 9X Pro.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.