Izgleda da se ljestvice polako podižu i 8 GB RAM-a postaje normalna količina radne memorije u pametnim telefonima, a proizvođači kreću u nove „visine“ – na 12 GB RAM-a.

Tako će prema nedavnim izvještajima 5G verzija Samsung Galaxy Note 10 flagship phableta imati 256 GB (osnovna varijanta) interne memorije, a korisnici će moći odabrati i varijantu sa 512 GB, pa čak i 1 TB interne memorije.

Količina radne memorije biće povezana sa izborom između različitih količina interne memorije, pa će tako top varijanta doći sa ukupno 12 GB RAM-a i 1 TB interne memorije!

Što se tiče ostalih LTE modela nadolazećeg Samsung Galaxy Note 10 flagship phableta navodi se kako će takođe da imaju opciju sa 256 GB i 1 TB interne memorije, dok će osnovna varijanta doći sa 128 GB interne memorije.

Navodno će neke Galaxy Note 10 verzije doći sa keramičkim panelom, ali još uvijek nije jasno hoće li se to odnositi samo na 5G modele ili i na sve ostale.

Naravno, ne trebamo ni sekunde posumnjati kako će Samsung Galaxy Note 10 5G sa 1 TB interne memorije biti najskuplji Samsung-ov flagship do sada.

Napominjemo, Samsung je zakazao predstavljanje Galaxy Note 10 telefona/phableta u New Yorku za 7. avgust ove godine.

(IT mixer/Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.