Krajnji konzument pizze iz dostave na kraju bude treća ili četvrta ruka. Zato najnoviji izum – pizza automat smanjuje rizik od eventualnog prenosa koronavirusa na minimum

 

Američki startup Basil Street iz Los Angeles-a (CA), našao je rješenje kako da taj rizik smanji na minimum. A to je – pizza automat!

Šteta je što nas pizza-automat nije već na tržištu jer bi to bio najbolji način da ljudi vrlo brzo dobiju nešto vruće i ukusno, a sa znatno povećanim nivoom bezbjednosti u pripremi hrane od onoga što se danas nudi, rekao je Deglin Kenealy, osnivač Basil Streeta za Digital Trends.

Kompanija je za finansiranje projekta skupila deset miliona dolara pa bi u drugoj polovini aprila u nekoliko američkih gradova trebalo da krene pilot projekt.

Projekat je razvijao inženjerski tim sa sjedištem u SAD koji je već razvio desetine hiljada kioska širom Sjedinjenih Država i Meksika. Pizza automat koristi najsavremeniju tehnologiju uključujući kompletne robotske sisteme, prilagođeni softver i mrežne operativne sisteme.

Aparat je opremljen zamrzivačem, patentirajućom pećnicom s tri elementa bez mikrotalasne pećnice (zdravija, bezbjednija i pruža vrhunski krajnji proizvod), terminala sa ekranom osjetljivim na dodir, smrznutih 150 pizza i ladice za točenje.

42-inčni ekran na automatu prikazuje ponudu ili oglase relevantne za svakog korisnika pomoću sofisticiranog softvera za prepoznavanje starosti, pola i težine. Preko njega se na dodir naručuje pizza a plaćanje se vrši beskontaktno, putem kreditne kartice.

 

Pizza stiže za 3 minuta

 

Sastojci su uvijek isti i ne možete da ih birate ali zato se može izabrati vrsta preliva, jedan od četiri sira ili kobasice. Postoji pizza mjeseca koja ima posebne sastojke.

Vrijeme pečenja je oko 3 minute za pizzu od 10 inča, koja se nudi s 3 izbora preliva, a prodaje se od 5,95 do 9,95 dolara. Za te novce se dobije pizza za koju Kenealy tvrdi da je kao iz krušne peći.

Pizza iz automata

Trik je u tome da je pizza u direktnom kontaktu s izvorom topline umjesto da se peče slično kao u tosteru što su neki ranije probavali.

Nakon pečenja, pizza ide u kutiju i gura se kupcu. Automat je povezan s dobavljačem kojeg automatski obavještava kada se smanje zalihe.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.