Kao kompanija kojoj je osnovno da proizvodi robusne pametne telefone, Blackview je uspješno izdao mnoge takve uređaje koji još i nude zaštitu od vode, prašine i slučajnih padova, a to pruža veliko iskustvo za entuzijaste i ljude koji rade u teškim okruženjima.

Tokom proteklih godina pojavilo se više proizvođača koji nude slične telefone, ali je Blackview uspio ostati među vodećim kompanijama.

Nedavno izdanje vodećeg modela BV9700 Pro je savršen primjer njihove stručnosti i sada je vrijeme da njihov sljedeći model dođe na tržište.

Govorimo o BV6100 robusnom phabletu sa ogromnim displejom od 6,88 ”. Kada je riječ o robusnom pametnom telefonu, Blackview će biti prvi brend koji će vam pasti na pamet.

Nedavno, pored popularnog Blackview BV9700 Pro, pronašli smo i jedan od najvećih na svetu troslojnih mobilnih telefona, BV6100, koji je prikazan na MWC 2019, sajmu u Barceloni .

Fotografije koje je pružio Blackview potvrđuju da je okvir oko ekrana tanak, da ima pojačanja na uglovima, i izgleda veoma zanimljivo.

Najvažnija mu je svakako osobina, ekran od 6,88 inča koji bi mnogi mogli reći da pripada tržištu tablet računara, ali ako razmislite o tome, postoji mnogo pametnih telefona sa sličnom veličinom ekrana.

Ekran od 6,88 inča je prilično pogodan za pregledavanje weba, igranje igara ili gledanje videa tako da će mnogi korisnici biti zadovoljni njime.

Osim velikog ekrana, glasine kažu da bi trebalo da dolazi i sa ogromnom baterijom, što se može smatrati gotovo sigurnim jer Blackview ima bogatu prošlost sa velikim baterijskim telefonima.

Za razliku od trenutnog mainstream drip ekrana, uređaj karakteriše prilično neuobičajen zarez nazvan „Cape of Good Hope“ od strane kompanije jer se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana gdje se ugdnjezdila prednja kamera i standardni senzori.

Karakteristike Blackview BV6100:

– Ekran: 6.88 inča, IPS, 720 x 1520
– Procesor: MediaTek Helio A22 (MT6761), 4 jezgre, 2 GHz
– Radna memorija: 3 GB
– Interna memorija: 16 GB
– Prednja kamera: 5 MP
– Zadnja kamera: 8 MP
– OS: Android 9.0 Pie
– Baterija: 5580 mAh

Za sada, to su sve informacije koje imamo za predstojeći phablet, ali uskoro će još biti dostupno jer će biti objavljeno ovog mjeseca.

(IT mixer)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.