Na konferenciji (Developer Conference) koja se održava  9. avgusta, Huawei će predstaviti i najnoviju verziju svog korisničkog interfejsa za Android – EMUI 10.

Dvodnevni forum će okupiti oko 5.000 developera iz cijelog svijeta, a biće prikazana najnovija dostignuća kineskog giganta u svijetu softvera.

Veng Čenglu, predsjednik Huawei Consumer Business Software odjeljenja, upoznaće prisutne sa ključnim karakteristikama novog EMUI interfejsa.

Malo toga je poznato o korisničkom interfejsu, osim da je zasnovan na Android Q softveru koji je nasljednik 9.0 Pie verzije. Informacije koje su procurile sugerišu da će interfejs da ponudi poboljšano vizuelno iskustvo, sa izmijenjenim dizajnom ikona u UI elementima, kao i novi font za cijeli sistem.

Dodatno se očekuje poboljšanje rada sistema za brži i fluidniji multitasking. Pored toga aplikacija kamere bi trebala da doživi redizajn s još više mogućnosti i opcija.

Biće sigurno i spomena o novom GPU Turbo 4.0 načinu rada koji omogućava fluidni gaming, ali i o drugoj generaciji ARK Compilera koji će uređajima produžiti nesmetani radni vijek.

Naravno, očekujemo da bi Huawei tokom konferencije mogao i da saopšti više informacija budućeg HongMeng OS-a o kojem dosad nismo saznali previše.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.