Nekoliko posljednjih dana zvanična Instagram stranica KK Partizan je meta sajber napada

 

Košarkaški klub Partizan je na svom Instagram storiju objavio saopštenje, u okviru kojeg otkrivaju da su bili meta sajber napada.

Iz kluba kažu da je kompletna situacija prijavljena kompaniji Meta, u čijem vlasništvu je i Instagram, a o svemu su obavješteni i nadležni organi.

Predstavnici Partizana kažu da su bili meta sajber napada, nakon što je Instagram profil kluba posljednjih dana zabilježio veliki broj pratilaca.

Kako se ispostavilo, u pitanju su lažni nalozi, a veliki dio njih su nalozi nepoznatih ljudi iz Indije. Instagram profil je bilježio i po nekoliko hiljada posjetilaca tokom dana.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Tokom posljednja 72 sata zvanična Instagram stranica Partizana je meta sajber napada. Zvanična Instagram stranica Partizana tokom poslednjih 72 sata trpi sajber napade tokom kojih se među pratioce dodaje veliki broj sumnjivih, veoma izvjesno, bot profila. Ovaj slučaj je prijavljen kompaniji Meta i nadležnim organima. Motiv napada nije poznat, ali se pretpostavlja da cilj može biti onesposobljavanje naloga, diskreditacija naloga ili kasniji pokušaj krađe identiteta“.

(B92)