Honor je na Mobile World Congress 2024 predstavio svoj najmoćniji laptop do sada – MagicBook Pro 16

 

Honor MagicBook Pro 16  pokreće Intelov Core Ultra 7 155H – najnoviji od Intelovih renoviranih Meteor Lake procesora. Ima 16 fizičkih jezgara sa 6 performansi, 8 efikasnosti i 2 nova jezgra niske energetske efikasnosti, 22 niti i 2x Intel Gen3 Neural Compute Engine-a.

Svi novi Intelovi procesori imaju neuralnu procesorsku jedinicu (NPU) za CPU i GPU zadatke ubrzane vještačkom inteligencijom – zamućenje pozadine, praćenje očiju, generativno popunjavanje… Laptop radi na Windows 11 operativnom sistemu.

Laptop ima 16-inčni FullView ekran sa rezolucijom od 3072 x 1920px, 500 nita osvijetljenosti, brzinu osvježavanja do 165 Hz, 100% pokrivenosti DCI-P3 i sRGB gamuta, kao i HDR podršku. Ekran je okružen okvirima od 3 mm i ima 93% omjera ekrana i tijela.

Honor MagicBook Pro 16
Honor MagicBook Pro 16

Honorov laptop dolazi sa GeForce RTX 40 serijom GPU-a. Ima 8 GB memorije i nadmašuje Intelov ugrađeni Xe GPU za igre i kreiranje sadržaja. Dolazi sa AI funkcijama kao što su Smart Search Picture, Smart Document Summary, Text Comprehension, AI Subtitle i Magic Text.

Honor MagicBook Pro 16 uključuje šest zvučnika, sa četiri vufera i dva visokotonca. Honor tvrdi da je to prvi laptop sa prostornim zvukom na svijetu na računaru zasnovanom na Windows-u.

Laptop dolazi sa baterijom od 75 Wh i tvrdi se da nudi do 12 sati trajanja baterije.

Honor MagicBook Pro 16 dolazi u bijeloj i ljubičastoj boji. Honor tek treba da otkrije detalje o cijenama za laptop, ali je potvrdio da će se u početku pojaviti na kineskom tržištu, a globalno izdanje se očekuje u drugom kvartalu 2024. godine.

(IT mixer)