Ako ste ikada nosili masku za lice, možda ste primijetili da neki od njih dolaze s tankim komadom metala u gornjem dijelu maske. Prema posljednjim teoretičarima zavjere, ova metalna traka je „očigledno“ 5G antena koju vlada pokušava sakriti unutar naših maski.

Očito to nije istina, ali izgleda da je ova teorija kružila po internetu. Za one koji se pitaju o ovoj metalnoj traci, dizajnirana je da bolje oblikuje masku na lice zakrivivši se oko nosa kako bi se bolje osigurala i da se bolje približi licu kako bi se spriječilo ulazak čestica koje se prenose u vazduhu poput bakterija ili kapljica kojima se prenose virusi.

Jedan od ispravnih načina nošenja maske je osigurati da brtva oko nje bude tijesna. To je zato što ako vam je maska ​​labava, tada nekako pobjeđuje svrhu, a metalna traka je ono što joj pomaže da se bolje oblikuje. Kako se navodi, ovo nije prvi put da čujemo o 5G teorijama zavere. Ranije smo vidjeli kako neki ljudi vjeruju da je 5G nekako odgovoran za razne bolesti poput raka, a novije vrijeme neki smatraju da su 5G predajnici odgovorni za širenje koronavirusa.

Dakle, ako tek sada primijetite metalnu traku u svojoj maski, možete biti sigurni da to definitivno nisu 5G antene i da biste trebali razmisliti o njihovom korištenju za bolje oblikovanje maski na lice. Naravno, ako ih nosite ispravno, preko nosa, a ne „kao neki…“.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.