Aplikacija Netflix je pomoću Spatial Audio funkcije pružila podršku za prostorni zvuk na iPhone-u i iPad-u

 

Netflix je odlučio da doda Spatial Audio funkciju. Spatial Audio je prostorni zvuk sinhronizovan s pokretima glave. Na taj način se kod korisnika stvara osjećaj da zvuk izlazi iz ekrana bez obzira na njegov položaj.

Tako se gledanje filmova i serija na mobilnim uređajima sve manje razlikuje od gledanja na velikom ekranu.

Trebalo bi se napomenuti da je funkcija namijenjena samo određenim korisnicima, jer zahtijeva posjedovanje AirPods Pro ili AirPods Max slušalica. Samim time, koristiće je vlasnici iPhone-a i iPad-a s iOS 14 ili iOS 15 operativnim sistemom u beta verziji.

Da biste aktivirali prostorni zvuk na Netflixu potrebno je da prilikom reprodukcije videa jednostavno izvučete kontrolni centar i držite traku za kontrolu zvuka.

Tada će se pojaviti dvije ikone – “Noise Control” i “Spatial Audio”. Kliknite na Spatial Audio i to je to.

Naravno, morate da imate najnoviju verziju Netflixa. No, ako želite da upotriijebite Spatial, a nemate Netflix, funkciju možete isprobati i na drugim servisima poput Apple TV Plus, Disney Plus te HBO Max.

(PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.